Lukt het de Rode Duivels van Tedesco om Frankrijk te verslaan?

LIVE: Kolo Muani zet Frankrijk via Vertonghen op voorsprong

1 juli om 19:43
Laatste update: 1 juli om 19:43

In de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland staan de Rode Duivels tegenover Frankrijk. Het belooft een hevige uitdaging te gaan worden voor de manschappen van bondscoach Domenico Tedesco. Frankrijk wordt gezien als een van de gedoodverfde favorieten voor de eindzege. Gaat het de Rode Duivels lukken om het onderste uit de kan te halen tegen Frankrijk? Via VoetbalPrimeur blijf je live op de hoogte.

Het sterrenensemble van Frankrijk wist in de groepsfase van het EK 2024 in Duitsland nog geen degelijke indruk te maken. De Fransen verloren nog niet, maar wisten slechts eenmaal te winnen en speelden twee keer gelijk. Frankrijk kwam ook maar tot twee doelpunten, waarvan een eigendoelpunt en een penalty. Frankrijk werd uiteindelijk tweede achter Oostenrijk, maar voor Nederland en Polen.

Opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernández; Kanté, Tchouameni, Rabiot; Griezmann; Thuram, Mbappé.

Net als Frankrijk wisten de Rode Duivels ook nog geen grootse indruk te maken op het eindtoernooi in Duitsland. Vooral na het verlies tegen Slowakije en het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne begon de kritiek op de Rode Duivels op te zwellen. De Rode Duivels krijgen nu met Frankrijk een loodzware uitdaging te verwerken. Lukt het de formatie van Domenico Tedesco om door te stoten naar de kwartfinale?

Opstelling Rode Duivels: Casteels; Theate, Vertonghen, Faes, Castagne; Carrasco, Onana, De Bruyne; Doku, Lukaku, Openda.

  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

WEDSTRIJD INFO


Datum
maandag 1 juli 2024
Stadion
Düsseldorf Arena
Aftrap
18:00
Scheidsrechter
Nyberg