'Domenico Tedesco blijft tot einde contractperiode bondscoach Rode Duivels'

'Tedesco blijft sowieso tot einde contractperiode bondscoach Rode Duivels'

28 juni om 07:55
Laatste update: 28 juni om 08:10

De Rode Duivels kunnen zeker niet iedereen overtuigen op het EK in Duitsland. De prestaties tijdens het Europese eindtoernooi hebben echter geen gevolgen voor het aanblijven van Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De fluitconcerten na het duel van de Rode Duivels tegen Oekraïne spraken boekdelen. Met slechts 4 van de 9 punten in Groep E, wat toch als een gemakkelijke groep om te overleven werd geacht, sprongen de Rode Duivels met de hakken over de sloot naar de knock-outfase. Daardoor is er discussie ontstaan over de bondscoach.

Dat betekent echter niet dat we na het EK snel een andere bondscoach zullen zien. De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil de samenwerking met Tedesco in ieder geval aanhouden tot en met het einde van zijn contract, dat tot de zomer van 2026 loopt. Ook Tedesco is niet van plan zijn contract vroegtijdig te verscheuren.

De volgende match van de Rode Duivels, de achtste finales van het EK, is op maandag 1 juli om 18:00 uur tegen Frankrijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.