Vercauteren over onbeschikbare Tedesco bij Rode Duivels

Vercauteren over onbeschikbare Tedesco: “Dat is gewoon zijn persoonlijkheid”

29 juni om 10:44

Domenico Tedesco, bondscoach van de Rode Duivels, was de afgelopen dagen niet beschikbaar. Volgens technisch directeur Frank Vercauteren was hier een goede reden voor. De Rode Duivels kregen veel kritiek na het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne.

Vercauteren legt uit waarom de bondscoach van de Rode Duivels niet beschikbaar was. “Dat is gewoon zijn persoonlijkheid. Hij heeft het recht om te denken dat er andere prioriteiten zijn. We zitten in een wereld van vrije wil, dus waarom niet? Er zijn andere zaken belangrijker voor hem en die gaan voor”, citeert Sporza Vercauteren.

Vercauteren vertelt over de vrijheid die Tedesco krijgt tijdens persconferenties bij de Rode Duivels. “Communicatie wordt door iedereen anders gedaan. Iedereen heeft daarin zijn eigen stijl. Als trainer doe je ook bepaalde ervaringen op, waardoor je later zal zeggen: “dit ga ik nu anders doen””, geeft Vercauteren aan.

Vercauteren sluit af door aan te geven dat het belangrijk is dat Tedesco zich goed voelt over de persconferenties bij de Rode Duivels. “En het hangt ook gewoon af van persoon tot persoon. Hij moet zich er goed bij voelen, niet doen wat anderen denken dat hij moet doen”, besluit Vercauteren.