Vercauteren over heisa tussen de fans en Rode Duivels

Vercauteren over heisa met fans: “Denk niet dat er nog iets komt uit spelersgroep”

29 juni om 09:42

Frank Vercauteren, de technisch directeur van de Rode Duivels, blikt terug op het fluitconcert dat de Rode Duivels ontvingen na het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne. De spelers besloten onder leiding van aanvoerder Kevin De Bruyne vervolgens niet de fans te begroeten.

Vercauteren geeft aan dat de Rode Duivels beter willen doen op alle vlakken en dat het geen zin heeft om terug te blikken. “Het is nu eenmaal gebeurd en daar moeten we mee leven”, citeert Sporza Vercauteren.

Vercauteren ziet ook een positief kantje aan de heisa tussen de Rode Duivels en de fans. “Alle neuzen stonden binnen het team wel in dezelfde richting. Het is belangrijk dat het hele team achter een beslissing staat. Op zulke momenten moet je een eenheid vormen, een teambeslissing maken en ervoor gaan”, aldus Vercauteren.

Vercauteren sluit af door zijn conclusie te trekken over de situatie tussen de fans en de Rode Duivels. Vercauteren is niet zeker of het een goede keuze was om niet te groeten. “Sommigen zullen zeggen van wel, anderen van niet en nog anderen zullen denken: is dat nu belangrijk om over te spreken? Laat ons nu in elk geval maar werken aan de volgende stap. Ik denk niet dat er nog iets zal komen vanuit de spelersgroep over de heisa”, besluit Vercauteren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.