Vrienden over De Cuyper en selectie Rode Duivels

Vrienden over De Cuyper en selectie Rode Duivels: “Sprongen gat in de lucht”

12 juni om 13:13

Maxim De Cuyper, ondertussen met de Rode Duivels geland in Duitsland voor zijn  eerste grote toernooi, was ooit onderdeel van een hechte vriendengroep. Thibo Baeten, Rik Dekuyffer, Cyronn De Wilde en Jarno Vervaque vertellen in Het Nieuwbslad

De groep heeft nog steeds een hechte band en gaat jaarlijks op vakantie. Dit jaar kozen ze voor Mallorca, maar zonder De Cuyper, die vanwege zijn EK-selectie verstek moest laten gaan. Vervaque vertelt: “Toen Maxim zeker was van zijn EK-selectie, sprongen we een gat in de lucht dat hij erbij was, maar we vonden het ook jammer dat hij niet mee op vakantie kon.” 

Op een cruciaal moment in zijn carrière had De Cuyper het moeilijk. Hij kon niet goed overweg met de strenge fysiektrainer Dirk Laleman, een gewezen militair. “Laleman was rechtvaardig maar vooral streng”, klinkt het bij Vervaque. “Maxim kon het niet wegstoppen als hij kwaad of gefrustreerd was.” Gelukkig was er Stijn Claeys, die als een reddende engel fungeerde en de beste trainer was die ze ooit hadden.

In de afgelopen jaren is De Cuyper een vaste supporter geworden van zijn maat Vervaque, die nu bij Knokke speelt. De Cuyper, afkomstig uit Heist, heeft nu een woning in Knokke gekocht, in de nieuwe residentiële buurt Duinenwater, net als veel van zijn Club Brugge-ploegmaats. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.