Lukas Van Eenoo over Rode Duivel Maxim De Cuyper

"Zag bij KVC Westerlo al dat De Cuyper Rode Duivel zou worden"

12 juni om 09:56

De Rode Duivels vertrekken vandaag richting Duitsland. Wie voor het eerst meereist naar een groot tornooi met de nationale ploeg, is Club Brugge-verdediger Maxim De Cuyper. De linksachter gooide hoge ogen in de oefeninterlands en heeft zo de verwachtingen alleen maar doen stijgen. Ex-ploegmakker Lucas Van Eenoo is echter niet verrast.

Van Eenoo maakt tegenwoordig nog het mooie weer in de Challenger Pro League bij Patro Eisden, maar speelde twee jaar samen met De Cuyper bij KVC Westerlo. "Ik vond hem vorig jaar bij Westerlo al de beste linksback in onze competitie", zegt Van Eenoo bij Het Belang van Limburg. "Je zag toen al dat hij Rode Duivel zou worden."

Van Eenoo mag dan wel tien jaar ouder zijn dan De Cuyper, toch klikte het meteen tussen de twee. Na de titel met Westerlo in 1B gingen ze samen op vakantie. Een periode waar de middenvelder graag aan terugdenkt. "Die twee jaar in Westerlo met die mannen, en zeker dat kampioenenjaar, was de mooiste periode van mijn carrière", stelt Van Eenoo. 

Volgens z'n ex-ploegmakker is De Cuyper een geweldige teamspeler en heeft hij maar één klein 'nadeel'. "Hij kan niet tegen zijn verlies", zegt Van Eenoo. "Dan wordt hij nijdig. Zeker als je hem er wat mee plaagt, kan hij nukkig doen en een tijdje niks zeggen."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.