Opvallend: RSC Anderlecht moet tijdens CL-finale nog supporteren voor Dortmund

1 juni om 17:33
Laatste update: 1 juni om 17:33

RSC Anderlecht raakte zondag niet voorbij Royal Antwerp FC en moet zich daarmee tevreden stellen met een derde plek in de stand. Het verzekert zich daarmee wel van Europees voetbal, al is het nog niet helemaal duidelijk wel ticket het zal pakken.

Door die derde plek in de stand verzekert Anderlecht zich in principe van een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League. Al kan daar dus nog verandering in komen. Dan zal Anderlecht met veel interesse gaan kijken naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund.

De Brusselaars zullen tijdens die finale namelijk moeten supporteren voor Dortmund. Als de Duitse club voor een stunt kan zorgen en de CL-finale wint van Real Madrid komt dat Anderlecht ook bijzonder goed uit.

Bij winst van Dortmund gaat Anderlecht namelijk rechtstreeks de Europa League in en moet het geen voorrondes meer spelen. Gebeurt dat niet, is er nog de laatste voorronde van de Europa League. Als Anderlecht die verliest is het wel verzekerd van de groepsfase van de Conference League.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.