De negentiende landstitel is een feit, Club Brugge kroont zich tot landskampioen

26 mei om 20:29
Laatste update: 26 mei om 20:40

Het was lang zweten voor Club Brugge met één discutabele fase in het slot, maar Blauw-Zwart mag zich de landskampioen noemen. In een bijzonder nerveuze Brugse derby kwamen beide ploegen niet tot scoren en bleef het 0-0.

Voor aanvang van de partij was het al duidelijk dat er een titelsfeertje hing in Brugge. Enkele uren voor de wedstrijd trokken duizenden fans al naar het stadion om de Brugse spelersbus te verwelkomen. Een herhaling van 2016 toen... Club Brugge ook de titel wist te pakken.

De sfeer zat er al goed in en het leek al snel duidelijk te gaan worden dat die verwelkoming zijn effect had. Club Brugge begon er stevig aan, al gaf Cercle zich ook zeker niet zomaar gewonnen. De eerste grote kans was echter toch voor Ferran Jutgla, die zijn poging van de lijn gehaald zag worden door Ravych.

De Blauw-Zwarte storm was daarop echter gaan liggen en mede door een bijzonder afwezige Andreas Skov Olsen bleef het voorlopig 0-0, al was dat voor beide ploegen ook zeker geen slecht resultaat.

Cercle begon wel sterker aan de tweede helft, maar ook nu waren de grote kansen opnieuw voor Club Brugge. Skov Olsen trapte naast een goede voorzet van Skoras, De Cuyper zag zijn goede poging uit doel gehaald worden door Warleson. Dat deed de Braziliaan enkele minuten later ook bij een trap van Vanaken. Voor Club Brugge was een voorsprong nu wel verdiend, al kwam die er maar niet.

Bijna kreeg Club Brugge nog het deksel op de neus. Denkey trapte na minder verdedigen achterin bij Blauw-Zwart in het zijnet. De drang om te winnen leek er bij beide ploegen echter niet meer in te zitten en de wedstrijd kabbelde, met veel nervositeit, door. Scheidsrechter Lardot kreeg het wel moeilijker en moeilijker en besloot om enkele opvallende fases gewoon niet te fluiten.

Een doelpunt leken we negen minuten voor tijd toch te gaan krijgen. Bij een vrije trap voor Cercle leek de bal over de lijn te gaan. Een echt duidelijk beeld was er echter niet. We kregen een VAR-ingreep van wel vijf minuten lang. Na die lange VAR-ingreep bleek dat Lopes da Silva buitenspel stond en het doelpunt afgekeurd moest worden. Nog steeds 0-0.

Het publiek begon al een titel te vieren en kon dat enkele minuten later ook helemaal doen. Voor Cercle hoefde het daarop niet meer en voor Club Brugge al zeker niet. Het bleef 0-0. Doelstelling bereikt voor beide ploegen ook. Cercle Brugge verzekerde zich van de vierde plaats. En Club Brugge? Dat mocht op eigen veld de negentiende landstitel vieren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.