Antwerp eindigt in schoonheid, nog een laatste kater voor Anderlecht

26 mei om 20:28
Laatste update: 26 mei om 20:42

Het seizen van RSC Anderlecht eindigde met een sisser. Zondag kon paars-wit nog kampioen worden, maar het verloor met 3-1 van Royal Antwerp FC. Anderlecht eindigt het seizoen op de derde plaats en komt komend seizoen uit in de Europa League. 

Na de opdoffer tegen Club Brugge op de vorige speeldag had Anderlecht zijn lot om kampioen te worden niet meer in eigen handen. Op de slotspeeldag kon paars-wit geen beroep doen op onder meer Vertonghen en Hazard. Ook Schmeichel en Sardella konden niet aantreden op de Bosuil. Antwerp wilde op de slotspeeldag van de Champions' Play-Offs alsnog zijn eerste zege pakken van Play-Off 1.

Antwerp begon goed aan de partij, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Anderlecht meer grip op de partij. Paars-wit kreeg ook de nodige kansen. Vooral Dreyer was gevaarlijk. Bij de derde poging van de Deen was het dan toch raak. Oog in oog met de doelman zorgde hij voor de 0-1.

Anderlecht kon zo weer stiekem hopen op de landstitel, maar na de rust ging het helemaal mis voor paars-wit. Na slecht inspelen van Gattoni maakte Matazo de 1-1. De Brusselse kopjes even hangen. Anderlecht leek zich te herstellen, maar in de extra tijd scoorde Antwerp nog twee keer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.