'Strijd om Zirkzee (ex-RSCA) barst los: Ook Juventus toont interesse in spits'

'Strijd om Zirkzee (ex-RSCA) barst los: Ook Juventus toont interesse in spits'

2 mei - 23:29

Juventus is in de markt voor Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht). Dat meldt La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse topclub kan rekenen op de nodige concurrentie voor de spits van Bologna.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde La Gazzetta dello Sport is het de droom van Cristiano Giuntoli om Juventus weer groot te maken met de komst van Zirkzee. De sportief directeur van de Italiaanse grootmacht ziet in de spits van Bologna de ideale compagnon voor Dusan Vlahovic. Het duo moet onderdeel worden van de 'totale restyling' van de aanval van Juventus.

De Oude Dame kan rekenen op de nodige concurrentie voor Zirkzee. De voormalige spits van paars-wit wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar AC Milan. In een eerder stadium werd de aanvaller ook genoemd bij Arsenal. De Italiaanse krant maakt duidelijk dat Juventus door de beperkte financiële middelen een biedingsoorlog voor Zirkzee niet zal overleven. Een terugkeer van Alvaro Morata zou als een van de alternatieven gelden. Onder meer Arek Milik staat op de nominatie om te vertrekken.  

Zirkzee is dit seizoen uitstekend op dreef bij Bologna. In 35 duels scoorde de aanvaller al twaalf keer. Ook gaf hij vier assists. Zirkzee heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Italiaanse suptopper.