Uitspraak in zaak van Standard tegen 777 Partners

Uitspraak in rechtbank in de zaak van Standard tegen 777 Partners

16 mei om 17:00

In een uitspraak heeft de rechtbank van eerste aanleg in Luik Standard in het gelijk gesteld in hun juridische strijd tegen 777 Partners. Dat laat Kevin Sauvage weten op donderdag.

De voormalige aandeelhouders van Standard, die eerder waren uitgekocht door 777 Partners, hadden geëist dat de aandelen en tegoeden van de Amerikaanse investeerder in België werden bevroren, inclusief de rekeningen van Standard. De rechtbank heeft deze eis nu ingewilligd, wat grote consequenties heeft voor de financiële positie van 777 Partners en de club.

De juridische overwinning voor Standard komt te midden van geruchten over de mogelijke terugkeer van Bruno Venanzi als eigenaar van Standard. Venanzi, die de club eerder had verkocht aan 777 Partners, werkt volgens journalist Sacha Tavolieri aan een plan om samen met meerdere investeerders de controle over de club terug te krijgen. 

Venanzi zou daarbij gesteund worden door een clausule in het verkoopcontract, die hem het recht geeft om beslag te leggen op de activa van 777 Partners in België bij het niet voldoen aan de betalingsverplichtingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.