'Eigenaars van Standard zijn aan de deur gezet bij Vasco da Gama'

16 mei om 13:00

777 Partners is geen eigenaar meer van Vasco da Gama. Het Braziliaanse gerecht heeft die investeringsfirma namelijk aan de deur gezet wegens fraude.

In totaal zaten er vijf afgevaardigden van 777 Partners in de Raad van Bestuur. Die zijn nu allemaal verwijderd. De club valt opnieuw in handen van Pedrinho, de vorige voorzitter.

Komt het in België ook zo ver? Ook in België loopt er namelijk een zaak tegen 777 Partners, die is aangespannen door voormalig aandeelhouder Immobilière du Standard. 777 Partners moet nog 3,5 miljoen euro betalen na de verkoop van het stadion in 2022. De rechtbank kan daarom beslag leggen op het stadion zelf, maar ook op de clubrekeningen.

De fans van Standard hebben het duidelijk gehad met de Amerikaanse eigenaars. Afgelopen vrijdag kon de partij tegen Westerlo niet doorgaan omdat de spelersbus werd tegengehouden door een boze menigte.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.