Koeman maakt voorselectie Oranje voor EK bekend

Oranje maakt 30-koppige voorselectie bekend: geen Zirkzee en Lang op het EK

16 mei om 20:14
Laatste update: 16 mei om 20:15

Het hoge woord is eruit: de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland is bekend. Ronald Koeman heeft dertig namen geselecteerd, maar daarin geen Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht) of Noa Lang (ex-Club Brugge).

Nog enkele tientallen spelers mogen dus hoop koesteren dat ze deze zomer van de partij zijn op het EK met Oranje. Uiterlijk 7 juni moet Koeman zijn definitieve selectie indienen bij de UEFA, maar volgens de KNVB hakt Koeman de knoop op 29 mei al door. De definitieve groep telt minimaal 23 en maximaal 26 spelers.

Koeman heeft onder meer plek ingeruimd voor Justin Bijlow, die onlangs zijn rentree maakte bij Feyenoord. Hij concurreert met Bart Verbruggen (ex-RSC Anderlecht), Nick Olij en Mark Flekken om drie plaatsen. Verder vallen onder meer de namen van Micky van de Ven, Ian Maatsen, Ryan Gravenberch, Quinten Timber en Steven Bergwijn op.

Het EK begint op 14 juni en de eerste groepswedstrijd van Oranje is op 16 juni in Hamburg tegen Polen. Daarna volgen nog minstens twee wedstrijden: tegen Frankrijk (21 juni, Leipzig) en Oostenrijk (25 juni, Berlijn). Op 6 en 10 juni speelt de ploeg van Koeman eerst nog oefeninterlands tegen Canada en IJsland.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.