De Ketelaere: “Zou mooi zijn om Hazard op te volgen”

De Ketelaere na verloren beker: “Zou mooi zijn om Hazard op te volgen”

16 mei om 18:44

Na een teleurstellende nederlaag in de Italiaanse bekerfinale tegen Juventus, kijkt Charles De Ketelaere vooral vooruit naar nieuwe uitdagingen. De Rode Duivel moest een dag na de verloren finale al de pers te woord staan tijdens de persdag voorafgaand aan de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen. 

"We willen geschiedenis schrijven," verklaarde De Ketelaere, geciteerd door Het Belang van Limburg. De Ketelaere, die tijdens de rust van de bekerfinale werd gewisseld, erkende de pech van het vroeg opgelopen doelpunt en de sterke verdediging van Juventus. 

"Maar ons vertrouwen is niet aangetast," benadrukte hij. "We waren de voorbije weken aan een goeie reeks bezig. We hebben woensdag de pech gehad dat zij vroeg op voorsprong zijn gekomen en dat ze die voorsprong daarna goed hebben verdedigd." Hij ziet de aankomende finale alvast als een nieuwe kans om te bewijzen wat zijn team waard is.

Voor de finale tegen Bayer Leverkusen, dat dit seizoen al de Duitse titel heeft gewonnen en nog ongeslagen is, heeft De Ketelaere vertrouwen in zijn ploeg. "Wij hebben ook een goeie ploeg, hoor. We gaan het Leverkusen lastig proberen te maken met onze intensiteit”, legt de voormalige spits van Club Brugge uit. “Ik las vandaag dat Eden Hazard de laatste Belg was die hem won. Het zou mooi zijn om in zijn voetsporen te treden.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.