Club Brugge-fans krijgen slecht nieuws, toch minder fans tegen RSC Anderlecht

16 mei om 20:30

We krijgen komende zondag in het duel tussen RSC Anderlecht en Club Brugge dan toch minder bezoekers van de uitploeg. Politiezone Brussel Zuid heeft besloten om toch minder supporters toe te laten.

Aanvankelijk werd er afgesproken dat 1.000 supporters richting het Lotto Park mochten trekken, die tickets werden ook al verkocht en er werden door de Brugse supportersclub al bussen gereserveerd en betaald. Zij krijgen nu echter slecht nieuws te horen van Politiezone Brussel Zuid.

Daar heeft men donderdagavond, enkele dagen voor de wedstrijd, besloten om slechts 850 supporters komende zondag toe te laten in het stadion van Anderlecht. "Opdat de verschillende supporters in de meest veilige omstandigheden de wedstrijd kunnen bijwonen, zal het aantal toegelaten bezoekers van Club Brugge gelimiteerd worden tot 850" klinkt het in een communiqué.

De Politiezone Brussel Zuid roept de fans van beide clubs ook op om “de veiligheidsmaatregelen en de instructies van de veiligheidsdiensten ter plaatse te respecteren, zodat alle supporters in optimale omstandigheden deze belangrijke wedstrijd kunnen bijwonen.".

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.