Club Brugge-fans boos nadat ze minder tickets kregen voor Anderlecht

Club Brugge-fans boos na late Brusselse beslissing: “Lijkt op partijdigheid”

17 mei om 07:29

Zondag staat RSC AnderlechtClub Brugge op het programma. Vanwege veiligheidsoverwegingen besloot de Brusselse politie om het aantal tickets voor de bezoekers te verlagen. Daar is het Blauw-Zwarte kamp niet blij mee.

Normaal mogen de bezoekende fans in het Lotto Park in een vak boven en onder plaatsnemen. Eerst werd aangekondigd dat zondag het onderste bezoekersvak leeg blijft. Dit zou te maken gehad hebben met een eventueel titelfeest van Anderlecht. Club Brugge zou daardoor slechts een kleine 1.000 fans kunnen meebrengen. Ondertussen besliste de politie om het aantal tickets voor de bezoekende fans nog te verminderen met 150.

De Supportersfederatie van Club Brugge zal dus 150 mensen, die al een ticket in handen hebben, moeten teleurstellen. "Dit terwijl we de belofte hebben gekregen en die tickets ons werden toegezegd", stelt Frederik Van Eenoo in Het Laatste Nieuws.

De mensen die hun ticket in rook zien opgaan, scoren net wat minder op een puntensysteem. De beslissing van de Brusselse politie heeft ook financiële gevolgen. Want bijvoorbeeld een bus inzetten brengt onkosten met zich mee, die wordt nu minder gedekt.

Partijtigheid
De fans van Club Brugge tonen weinig begrip voor de beslissing van de politie. "Wij stellen ons vragen bij de beslissing van de politiediensten, die blijkbaar samen met Anderlecht niet in staat zijn die wedstrijd te organiseren", aldus Van Eenoo.

De Brugse fans wijzen ook op het feit dat onlangs Anderlecht – Union op het programma stond. Die match kon met 1.000 bezoekende fans worden afgewerkt. "Het lijkt allemaal een beetje op partijdig", klinkt het nog uit het Brugse kamp.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.