Van der Elst over eerste helft Fiorentina – Club Brugge: “Was er al bevreesd voor”

Van der Elst over eerste helft Fiorentina – Club Brugge: “Was er al bevreesd voor”

2 mei - 22:08
1

Franky Van der Elst blikte tijdens de rust terug op de eerste helft tussen Fiorentina en Club Brugge in de halve finale van de Conference League. Van der Elst benadrukte dat de intensiteit van Fiorentina een belangrijke factor is in de match. Fiorentina ging rusten met een 2-1 voorsprong tegen Club Brugge.

Van der Elst vertelt wat de doorslag gaat geven tussen Fiorentina en Club Brugge. “Het komt eropaan nu, wie het het langste volhoudt. Fiorentina kan aan een hele hoge intensiteit voetballen. Club Brugge stelt zich daar goed op in, Club Brugge voetbalt goed mee. De voorsprong is wel verdiend”, deelde Van der Elst via Sporza.

Van der Elst zag kapitein Hans Vanaken Club Brugge met een bijzondere strafschop op gelijke hoogte brengen. “Hij raakte de bal met zijn voet een beetje boven op de bal, omdat hij vooral keek waar de keeper heenging. Goed dat Vanaken hem nam”, aldus Van der Elst.

Van der Elst geeft aan dat de voorsprong van Fiorentina verdiend is. “Fiorentina had de meeste kansen. Het is ook hetgeen waar ik voor de match voor bevreesd was, de intensiteit die Fiorentina erin legt. Halve finale in Europese beker, dan verwachten dat het makkelijk gaat zijn is een beetje naïef natuurlijk”, besluit Van der Elst.