Fiorentina-Club Brugge: ‘Vergelijkbaar met Bronzen medaille op WK Rode Duivels’

Fiorentina-Club Brugge: ‘Vergelijkbaar met Bronzen medaille op WK Rode Duivels’

2 mei - 18:29

Club Brugge staat op het punt geschiedenis te schrijven in de Conference League, maar voor Niels Poissonnier, redacteur van HLN, is een plekje in de halve finale nog niet voldoende om daadwerkelijk onthouden te worden.  

‘Want hoe mooi dit Europese parcours van Club tot dusver ook al is geweest, een plek bij de laatste vier in de Conference League onthoudt men over de landsgrenzen heen níet voor de eeuwigheid,’ schrijft Poissonnier in de krant. Een makkelijke klus zal dit hoe dan ook niet worden. Met de halve finale tegen Fiorentina voor de boeg, wijst Poissonnier op de tactische sluwheid van de Italiaanse ploeg.

Fiorentina is volgens Poissonnier een team dat weet hoe het zijn spel moet aanpassen, vooral als het op voorsprong komt. Ondanks dat Fiorentina momenteel achtste staat in de Serie A is het wel degelijk een sterke ploeg. Het team wordt geleid door de ‘briljante’ Argentijnse speler Nicolás González. Hij scoorde dit seizoen al negen keer en gaf twee assists in 29 wedstrijden.

Poissonnier zelf benadrukt het belang van dit moment in de geschiedenis van het Belgische voetbal, vergelijkbaar met eerdere mijlpalen zoals de bronzen medaille van de Rode Duivels in Rusland en de transfer van Igor Thiago naar Brentford. ‘Wie rationeel naar het grotere plaatje kijkt, beseft dat dit een nieuw ijkpunt kan zijn in de geschiedenis van ons Belgisch voetbal’, aldus Poissonnier in de krant.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.