Club Brugge wint van Charleroi

Club Brugge tankt opnieuw vertrouwen met zeer gemakkelijke zege op Charleroi

27 januari om 22:47
Laatste update: 27 januari om 22:56

Club Brugge heeft op bezoek bij Sporting Charleroi een eenvoudige zege geboekt in de Jupiler Pro League. Club Brugge won op bezoek bij De Zebra's met 1-4. De doelpunten werden gemaakt door Brandon Mechele, Casper Nielsen en twee keer Igor Thiago. Namens Charleroi scoorde Antoine Bernier in de slotfase.

Club Brugge ging op bezoek bij Sporting Charleroi. Club Brugge toonde zich direct dreigend en het leek direct al een zware avond te gaan worden voor De Zebra’s. De kansen gingen over en weer, maar Blauw-Zwart zorgde voor veel dreiging.

In de 12e minuut wist Club Brugge deze dreiging om te zetten in een doelpunt. Vanuit een verre inworp werd uiteindelijk Brandon Mechele bereikt. De verdediger wist op handige wijze de openingstreffer te maken.

Club Brugge bleef doorgaan met aanvallen en in de 22e minuut zorgde dit voor de verdubbeling van de voorsprong. Casper Nielsen wist door te breken en maakte het vervolgens zelf af. De VAR moest nog even checken, maar gaf uiteindelijk groen licht voor de eerste treffer van Nielsen voor dit seizoen.

Een kleine tien minuten later gooide de trefzekere spits Igor Thiago de match eigenlijk al op slot. De spits wist een afvallende bal op te pakken om de bal vervolgens in het dak van het doel te jagen. Thiago zette hiermee Blauw-Zwart op een 0-3 voorsprong.

Dit was ook gelijk de ruststand, het leek erop dat voor Sporting Charleroi de match al afgelopen had mogen zijn. In de tweede helft was het opnieuw Club Brugge dat sterk voor de dag kwam. De ploeg kon opnieuw vertrouwen tanken in de Jupiler Pro League.

In de 54e minuut wist Club Brugge nog verder uit te lopen op Charleroi. Thiago tekende voor zijn tweede van de avond en maakte de 0-4 voor Club Brugge. Ook hier moest de VAR het doelpunt nakijken, de treffer werd goedgekeurd.

In de daaropvolgende fase waren de supporters van Charleroi het zat, er werd met vuurwerk gegooid, zoals we dat eerder ook al in een aantal matchen zagen. De match kon verder gespeeld worden en in de 72e minuut was Charleroi dicht bij een treffer. Heymans raakte na een fraaie poging de paal.

In de slotfase kwamen De Zebra’s toch nog met een slotoffensief. In de 94e minuut redde Antoine Bernier de eer van Charleroi door voor de 1-4 te tekenen. Charleroi boekte dezelfde eindstand als vorige week tegen Royal Antwerp FC. Door de overwinning neemt Club Brugge de derde plaats over van KAA Gent.