Degryse: “Rijke club had 10 miljoen meer gevraagd”

Degryse over Vermeeren en Antwerp: “Rijke club had 10 miljoen meer gevraagd”

27 januari om 12:44
Laatste update: 27 januari om 12:44

Antwerp's veelbelovende talent, Arthur Vermeeren, heeft zijn langverwachte transfer naar Atlético Madrid afgerond, waarbij hij een contract van 6,5 jaar tekende. De jonge Rode Duivel leverde Antwerp een aanzienlijke som van ongeveer 25 miljoen euro op. Marc Degryse, voetbalanalist, reageert. 

Volgens Degryse heeft Antwerp wellicht niet het maximale uit de deal gehaald. Dat lezen we in Het Laatste Nieuws op zaterdag. Degryse merkt op dat de transfer onder tijdsdruk leek te staan voor Antwerp en dat Vermeeren mogelijk weinig bedenktijd kreeg. 

"Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het allemaal heel snel moest gaan voor Antwerp. Er lag druk op. Dat is niet ideaal. Arthur Vermeeren kreeg weinig tijd om na te denken." Ondanks deze observatie begrijpt Degryse dat de transfer voor Antwerp noodzakelijk was, gezien de financiële behoeften van de club. “Een rijke club zonder financiële problemen had in deze deal 10 miljoen euro meer afgedwongen.”

Degryse erkent verder dat Vermeeren met Atlético Madrid een uitstekende keuze heeft gemaakt. Hij benadrukt de Europese toppositie van Atlético en de kwaliteiten van trainer Diego Simeone. Degryse gelooft dan ook dat Vermeeren zich goed zal ontwikkelen bij Atlético, gezien zijn indrukwekkende progressie onder trainer Mark van Bommel. "Als tiener met twee zulke toptrainers werken, dat is geweldig."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Lees meer over:

Deel via