KAA Gent wint in Croky Cup van STVV

KAA Gent bekert verder in Croky Cup na zwaarbevochten zege op STVV

6 december 2023 om 22:22

KAA Gent heeft in de achtste finale van de Croky Cup met 1-0 gewonnen van STVV. Het werd een zwaarbevochten overwinning voor Gent op STVV. Namens De Buffalo's wist spits Hugo Cuypers te scoren.

STVV ontving KAA Gent in de achtste finale van de Croky Cup. De Buffalo’s begonnen fanatiek aan de match en namen direct de overhand. STVV zette hier genoeg tegenover en de match ging in de beginfase op en neer.

Na de beginfase was het Gent dat de touwtjes in handen had. De Kanaries moesten vooral achter de bal aan. In de 39e minuut wist Gent dit overwicht om te zetten in een voorsprong. Hugo Cuypers kon Gent op voorsprong zetten tegen STVV. In de slotfase van de eerste helft kwam STVV nog zeer dicht bij de gelijkmaker.

STVV wist voor het rustsignaal niet op gelijke hoogte te komen en Gent ging rusten met een nipte voorsprong. De tweede helft bracht direct weer veel kansen en het was Tarik Tissoudali die namens Gent een 1 op 1 situatie met doelman Coppens niet kon verzilveren.

In de 60e minuut wist Tissoudali opnieuw een zeer grote kans niet aftewerken namens Gent. In de daaropvolgende fase ging de storm iets liggen tussen STVV en Gent. De kansen werden schaarser. In de 75e minuut leek Cuypers de match te gaan beslissen, maar ook hij stuitte op Coppens. Gift Orban kopte de rebound daarna over.

In de slotfase probeerde STVV een slotoffensief op te zetten, maar het lukten De Kanaries niet om de verdediging van Gent te passeren. De match eindigde in een nipte overwinning voor De Buffalo's.