‘Roma haalt Azmoun en hoopt Lukaku-deal in Londen af te ronden’

‘Roma haalt Azmoun en hoopt Lukaku-deal in Londen af te ronden’

26 augustus 2023 om 12:58

AS Roma heeft zaterdag de komst van de Iraanse international Sardar Azmoun officieel gemaakt en onderhandelt volgens de Italiaanse pers met Chelsea over de huur van Romelu Lukaku.

Azmoun, 28 jaar, is door Bayer Leverkusen uitgeleend aan AS Roma met een verplichte optie tot koop. De aanvaller speelde sinds januari 2022 bij Bayer Leverkusen, maar na een veelbelovende eerste zes maanden slaagde hij er niet in om zich te vestigen in de Bundesliga. Hij vertrok met 53 optredens en zeven doelpunten in alle competities.

"Hij is een speler die we al lange tijd volgen", benadrukt algemeen directeur Tiago Pinto van AS Roma. Azmoun, die ook voor Zenit Sint-Petersburg speelde, is waarschijnlijk niet de nieuwste aanvaller voor Roma. De Amerikaanse eigenaar van Roma, Dan Friedkin, is momenteel in Londen om te onderhandelen over een bruikleen van Lukaku, zoals La Gazzetta dello Sport meldt.

De onderhandelingen lopen echter nog steeds vast over de betaling van het salaris van de Belgische international, dat Roma zou willen delen met Chelsea. Lukaku, die Mourinho aan de telefoon heeft gesproken, past niet in de plannen van Blues coach Maurizio Pochettino.