Ziyech krijgt nieuwe voorwaarden vanuit Saoedi-Arabië

'Transfer Ziyech lijkt toch niet geklapt: Al Nassr komt met nieuwe voorwaarden'

6 juli 2023 om 21:32

Al Nassr heeft een hernieuwd aanbod bij de entourage van Hakim Ziyech gedaan. Dat melden onder andere The Telegraph en CBS Sports. De aanvallende middenvelder zou daardoor wel veertig procent minder aan vast salaris krijgen.

Er zouden wat complicaties zijn opgetreden rond het fysiek van Ziyech tijdens zijn medische keuring, waardoor Al Nassr een aanpassing in het voorstel heeft gedaan. Zo is zijn vaste salaris met veertig procent verlaagd. Hij kan alsnog de geboden vijftien miljoen euro per jaar verdienen, maar dan moet hij wel fit blijven. Voor de Saudische clubs is het heel belangrijk dat alle nieuwe spelers ook echt speelminuten maken, aangezien ze het project voor de lange termijn zien.

De bal zou nu bij Ziyech liggen. De 30-jarige speler ligt nog tot 2025 vast bij Chelsea, maar het bedrag dat Al Nassr aan de Londenaren betaalt blijft hetzelfde als bij de eerste deal. Ziyech zou afgekeurd zijn bij de Saudische club, vanwege problemen met zijn knie. Dit werd overigens zelf door Ziyech ontkend. Ondertussen haalde Al Nassr Marcelo Brozovic als verdedigende middenvelder.