Clement vertelt dat Openda niet klaar ws voor rol eerste spits bij Club Brugge

Clement: "Openda was niet klaar om nummer 1-spits in Brugge te worden''

20 april 2023 om 17:40
Laatste update: 20 april 2023 om 17:49

Zaterdag speelt AS Monaco tegen RC Lens in de Ligue 1. Twee oude bekenden treffen elkaar daar, namelijk Loïs Openda en Philippe Clement. Clement ging in op hun samenzijn bij Club Brugge en besprak de ontwikkeling van de centrumspits.

Clement en Openda werkten samen bij Club Brugge toe Openda nog een 19-jarig talent was. "Hij wou de nummer 1-spits worden in Brugge, maar was niet klaar om die rol op zich te nemen, vertelde Clement aan Het Nieuwsblad

"Voor een club die elk jaar kampioen wil spelen en ver wil geraken in de Champions League, was hij op dat moment niet klaar", legde de voormalig trainer van Club Brugge verder uit.

"Hij is veel beter geworden. Hij is niet alleen supersnel, hij is ook enorm doelgericht en heeft de verbetenheid om beslissend te zijn", vertelde de Monaco-trainer over de ontwikkeling van Openda.

Openda speelde dit seizoen 31 wedstrijden met RC Lens in de Ligue 1 en kwam tot 15 doelpunten tijdens die matchen. Momenteel staat de spits op de 3e plek in de Franse competitie.