‘Tweehonderdtal arrestaties in Antwerpen en Brussel na WK-verlies Marokko’

15 december 2022 om 08:00
Laatste update: 15 december 2022 om 08:12

De situatie is toch weer uit de hand gelopen in Brussel en Antwerpen na het verlies van Marokko tegen Frankrijk op het WK in Qatar. Het Laatste Nieuws meldt dat er zo’n tweehonderd personen zijn opgepakt.

Na elke wedstrijd van Marokko stond de politie paraat en dat was na de match tegen Frankrijk niet anders. De Marokkanen liepen tegen hun eerste nederlaag en aldus uitschakeling aan. Meteen na de wedstrijd liep het mis in Brussel. Er werd gezocht naar de confrontatie met de politie. Jonge, gemaskerde vandalen daagden de politie uit en vuurden vuurwerk af richting de ordehandhaving.

Uiteindelijk moest het waterkanon worden ingezet en werd ook traangas gebruikt. “Na de wedstrijd werd de orde verstoord op meerdere plaatsen, met pyrotechnisch materiaal. Onze diensten hebben ter hoogte van Zuid/Lemonnier een groep van 120 mensen ingesloten, teneinde een kat-en-muis-spel te vermijden”, zegt de woordvoerster van de politie, Ilse Van de Keere.

Ook in Antwerpen werd vuurwerk afgestoken, maar was er wel minder volk. “Er is deze keer niet zo veel volk op straat gekomen, maar diegenen die aanwezig zijn hebben veelal niet de beste intenties. Er wordt vuurwerk afgestoken, soms ook zwaar vuurwerk. Op het Kiel is de sfeer dankzij de ‘buurtvaders’ wel rustig, op de Turnhoutsebaan is dat minder het geval”, aldus Willem Migom van de Antwerpse politie.

Ook in Antwerpen moest het waterkanon werden ingezet en uiteindelijk werden in totaal zo’n tweehonderd relschoppers opgepakt. Tegen middernacht was de situatie volledig onder controle.