Anderlecht en Antwerp kennen kanshebbers in 3e voorronde Conference League

17 juli 2022 om 10:26

Komende donderdag opent Royal Antwerp FC de Europese debatten met een thuiswedstrijd tegen het bescheiden FK Drita. Dat duel kadert in de tweede voorronde van de UEFA Conference League, maar deze maandag om 14u vindt de loting voor de derde voorronde al plaats. Daarin zal ook RSC Anderlecht instromen.

Zoals gewoonlijk heeft de UEFA al wat voorbereidend werk geleverd voor die trekking, waardoor het aantal mogelijke tegenstanders voor beide Belgische clubs herleid is naar een half dozijn. Als Antwerp zich niet laat verrassen door Drita, zal het de derde voorronde met zekerheid als reekshoofd aanvatten. Dat levert één van de volgende opponenten op:

De winnaar van één van de volgende duels:
Pogoń Szczecin (POL) - Brøndby (DEN)
Saint Patrick's Athletic (IRL) - Mura (SVN)
Seinäjoki (FIN) - Lillestrøm (NOR)

Of Dundee United (SCO)

Van dat zevental is Brøndby op papier de lastigste ploeg. De Denen hebben namelijk de hoogste Europese coëfficiënt (8,500). Voor Anderlecht gaat eigenlijk dezelfde vlieger op. De Brusselaars krijgen in hun eerste opdracht in de Conference League eveneens een ongeplaatst team tegenover zich. Dat wordt één kandidaat uit de volgende zeven clubs:

De winnaar van één van de volgende duels:
KuPS Kuopio (FIN) - Milsami Orhei (MDA)
B36 Tórshavn (FRO) - Tre Fiori (SMR)
Ararat-Armenia (ARM) - Paide Linnameeskond (EST)

Of Hajduk Split (CRO)

In het geval van Anderlecht zou die laatste tegenstander de kwaadste zijn. Het Kroatische Hajduk beschikt over een coëfficiënt van 8,000. Hoe dan ook zijn beide Belgische vertegenwoordigers favoriet met het oog op een plekje in de play-off-fase. In die laatste voorronde is de kans wel groot dat zowel Anderlecht als Antwerp niét als reekshoofd de trommel ingaan.