El Khannouss levert KRC Genk geen jackpot op: "Genk had meer moeten krijgen"

Vandaag om 20:22

KRC Genk zag afgelopen zomer enkele belangrijke pionnen vertrekken en moest onder meer afscheid nemen van Bilal El Khannouss. De Marokkaanse spelverdeler leverde Genk ook een mooie som op, maar volgens Bryan Heynen misschien toch niet genoeg.

Voor zijn transfer naar Leicester City klonk het nog dat El Khannouss een recordsom moest opleveren, maar hij vertrok uiteindelijk voor zo'n 25 miljoen euro. "Genk had meer voor hem moeten krijgen", is Heynen duidelijk bij The Athletic. "Maar ik ken de details ook niet wat betreft de clausules. Misschien is het uiteindelijk toch een faire deal. Hij is zeker waard wat Leicester voor hem betaald heeft, en misschien wel meer."

De middenvelder wist voorlopig echter nog niet te overtuigen en zit aan twee basisplaatsen en twee invalbeurten. Toch twijfelt Heynen er niet aan dat El Khannouss nog zal schitteren in Engeland. "Hij zal zich snel aanpassen aan het niveau", aldus Heynen.

"Misschien zal hij wat tijd nodig hebben, maar hij zal het goed doen", gaat Heynen verder. "Hij zou hoger gewaardeerd moeten worden dan wat Leicester voor hem betaald heeft, maar wanneer Genk zijn woord geeft om een speler te laten vertrekken, doen ze er altijd alles aan om de beste oplossing te vinden voor club én speler", besluit Heynen.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.