Rooskleurige toekomst voor Rode Duivels? "Kan de gouden generatie worden"

Vandaag om 18:53

De Rode Duivels kennen een rumoerige periode en lijken bezig aan een grote vernieuwing. Onder Domenico Tedesco geen Thibaut Courtois meer, terwijl ook de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne twijfelachtig lijkt. Aan anderen, zoals Loïs Openda, nu het moment om op te staan.

De 'gouden generatie' is er niet meer bij de Rode Duivels, maar volgens Openda moeten de Belgische fans daarom niet vrezen voor een grote terugval. "Hun tijd is voorbij. Deze nieuwe generatie kan ook een gouden generatie worden, als we even hard werken als zij", geeft de aanvaller aan bij Transfermarkt.

Openda beseft echter ook dat even goed worden als de 'gouden generatie' niet voor meteen zal zijn. "Het zal misschien even duren, want we hebben nu veel nieuwe spelers en het is nog zoeken om die tot een sterk team te smeden", klinkt het. "Soms is dat moeilijk, maar de ervaren jongens leren ons hoe het eraan toegaat bij de nationale ploeg. We willen prijzen winnen. Dat wil elke speler die international wordt. Elke ploeg wil een trofee winnen", besluit Openda.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.