Cercle Brugge legt keuze voor B-elftal uit: 'Prioriteit gegeven aan competitie'

Vandaag om 20:04

Cercle Brugge beleefde afgelopen donderdag een bijzonder pijnlijke nederlaag en ging met een veredeld B-elftal onderuit tegen de amateurs van Vikingur Reykjavik. Het zorgde ook voor flink wat kritiek op de Vereniging van onder meer de eigen fans. Cercle kwam nu ook met een reactie.

Na de nederlaag van Cercle werd er in verschillende media gesproken van een afgang en schande. Ook de achterban van de Vereniging was helemaal niet opgezet met de manier waarop Cercle voor de dag kwam. Bij de Vereniging kwam men nu met een uitleg voor enkele keuzes. 'De volledige Cercle-familie is ontgoocheld over de nederlaag in Ijsland', begon men in een communiqué.

Volgens Cercle was de keuze om niet met een A-elftal te spelen ook de keuze om de competitie voorlopig voorrang te geven. 'Omwille van de positie waarin de Vereniging zich momenteel bevindt in de nationale competitie zijn er keuzes gemaakt voor de wedstrijd in Reykjavik, waarbij prioriteit wordt gegeven aan de volgende competitiewedstrijden. Dit met als enige doel om de toekomst op lange termijn te verzekeren voor Cercle', klinkt het.

'De teleurstelling is nu groot, maar weet dat er hard gewerkt wordt om jullie opnieuw trots te maken', gaat de Vereniging nog verder. 'Iedereen binnen Cercle is ervan overtuigd dat we het maximale moeten doen om onze positie in de nationale competitie te verbeteren. Verliezen en winnen doen we samen', besloot men met ook nog een vermelding en dankwoord voor de 62 meegereisde fans naar IJsland.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.