UEFA-Ranking: RSC Anderlecht en KAA Gent zorgen nog voor glans, Tsjechië sukkelt

24 oktober om 23:38
Laatste update: 24 oktober om 23:12

Het werd alweer een spannende week voor het Belgisch voetbal op de UEFA-ranking. De resultaten zagen er de eerste dagen nog slecht uit, maar in het slot kon ons land toch nog (een beetje) vieren. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De Europese week voor ons land begon alvast niet al te best met de 1-3 nederlaag van Club Brugge tegen AC Milan. Desondanks wel een enigszins verwachte overwinning, maar wat twee dagen later gebeurde bij hun buren uit Brugge was dat niet, met de 1-3 nederlaag van Cercle Brugge tegn Vikingur Reykjavik.

Twee nederlagen op rij voor ons land. Er kon dus wel wat goed nieuws komen en dat kwam er ook. Het ging ook enkel maar stijl naar boven. Nadat Union nog met 1-0 verloor van FC Midtjylland wist KAA Gent wel een zege te boeken en ging het in extremis nog voorbij Molde FK. Enkele uren later wist ook RSC Anderlecht, met enige moeite, te winnen van FC Ludogorets en broodnodige punten te sprokkelen voor ons land.

De concurrentie
Broodnodig was het zeker, want onze concurrentie stond ook niet stil. Zeker niet Nederland en Portugal. De Nederlanders zagen Feyenoord en Ajax winnen, terwijl PSV nog een punt pakte. Twente en AZ verloren hun wedstrijd dan weer, waardoor het geen perfecte week werd voor de Nederlanders.

Dat werd het ook niet voor de Portugezen, die Sporting CP (met Zeno Debast), FC Porto en Vitoria Guimaraes wel zagen winnen, terwijl Braga verrassend verloor van Bodo/Glimt, net zoals Benfica van Feyenoord.

Beter nieuws kwam er van de concurrentie onder ons land. Voor Tsjechië verloren Sparta Praag, Slavia Praag én Mlada Boleslav en gaf Viktoria Plzen winst tegen PAOK nog uit handen. Nummer tien Turkije zag Galatasaray en Besiktas wel winnen. Fenerbahçe zorgde dan weer voor stunt met een gelijkspel tegen Man United. Istanbul Basaksehir verloor zwaar van NK Celje.

Stand:             Punten    Punten totaal        teams
06. Nederland   5.500        57.400                  5/6
07. Portugal      8.200        54.216                  5/5 
08.
België         6.000        47.200                  5/5
09. 
Tsjechië      7.100        40.650                  4/5 
10. 
Turkije        4.700        38.300                  4/5

Bron: Bert Kassies

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.