KAA Gent wint via slotfase van Molde

KAA Gent weet via absolute slotfase te winnen, pakt de volle buit tegen Molde FK

Vandaag om 20:42
Laatste update: om 20:45

KAA Gent heeft uistekende zaken gedaan in de Conference League. De Buffalo's wisten via de absolute slotfase met 2-1 te winenn van het Noorse Molde FK. Bij Gent wisten Noah Fadiga en Archie Brown tot scoren te komen, bij Molde kwam de treffer op naam van Mats Moller Daehli.

KAA Gent nam het in eigen huis op tegen het Noorse Molde FK. In de beginminuten was het aftasten tussen de beide ploegen. In de beginfase werd duidelijk dat Gent het initiatief nam tegen Molde, het leverde Gent een aantal hoekschoppen op.

Langzaam maar zeker begon Gent naast dominantie ook gevaar te tonen tegen Molde. In de 24e minuut leverde dit Gent de voorsprong op. Fadiga toonde zich bedrijvig en reageerde goed op een pass van Gandelman. Vanuit een scherpe hoek wist Fadiga de bal binnen te werken.

Gent kwam verdiend op voorsprong tegen Molde en bleef de aanval zoeken tegen de bezoekers uit Noorwegen. Gent toonde zich de bovenliggende partij en de Noren hadden moeite om gevaarlijk te worden tegen de manschappen van Wouter Vrancken.

De tweede helft begon en Molde kwam goed uit de kleedkamers. De Noren wisten direct gevaar te stichten en het was oppassen geblazen voor Gent. Molde bleef aandringen, maar Gent wist overeind te blijven.

In de volgende fase van de match tussen Gent en Molde daalde het niveau. Gent wist de aanvalsdrang van de Noren te overleven, waardoor er een tussenfase ontstond tussen de twee ploegen.

Molde gaf het niet op en in de slotfase kwam de ploeg toch weer aandringen. In de 78e minuut leverde dit Molde de gelijkmaker op. Daehli kreeg te veel ruimte van Gent en maakte hier dankbaar gebruik van.

In de laatste minuten van de match wilde Molde nog doordrukken, maar het was KAA Gent dat in de absolute slotfase met de volle buit ervandoor ging. Archie Brown wist in de 95e minuut de wedstrijd te beslissen.