Wedstrijdverslag; RSC Anderlecht wint met 2-0 van Ludogorets Razgrad

Anderlecht ontsnapt aan koude douche en wint van tien Bulgaren

24 oktober om 23:02
Laatste update: 24 oktober om 23:15

RSC Anderlecht heeft ook zijn derde match in de competitiefase van de Europa League dit seizoen gewonnen. Op eigen veld versloeg paars-wit Ludogorets Razgrad met 2-0. De Bulgaren speelden een uur met tien en zagen in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden.

Na de 2-1 nederlaag tegen Beerschot had Anderlecht voor eigen publiek iets recht te zetten. Hubert gooide zijn team stevig door elkaar. Zanka, die tegen Beerschot door de mand viel, begon op de bank. Centraal achterin begonnen Dendoncker en Simic. Hubert had ook basisplaatsen voor onder meer Augustinsson, Foket, Ashimeru, Degreef en Vazquez.

Ludogorets een uur met tien man
Na amper drie minuten ontsnapte Anderlecht aan een achterstand. Almeida kwam net niet tot scoren. Paars-wit antwoordde met een schot van Ashimeru en een kopbal van Vazquez. De match ging goed op en af, maar dat veranderde na een halfuur spelen. Caio Vidal deelde een elleboogstoot uit aan Degreef. Na een tussenkomst van de VAR kreeg de speler van Ludogorets de rode kaart.

Met een man minder trokken de Bulgaren naar achteren. Anderlecht eiste de bal op, maar dat leverde geen (grote) kansen op. In het slot van de eerste helft regende het gele kaarten. Ook de trainer van Ludogorets deelde in de 'feestvreugde'.

Invaller Edozie scoort
Na de rust bracht Hubert Edozie tussen de lijnen in de plaats van Degreef. De trainer van Anderlecht zag dat zijn troepen moeilijk het verschil konden maken met een man meer en bracht daarom ook Dolberg en Verschaeren in de ploeg. Ashimeru en Stroeykens gingen naar de kant. Naarmate de match vorderde kreeg Ludogorets het almaar moeilijker en na 67 minuten kraakten de bezoekers. Het was uiteindelijk Edozie, die na drie schoten van Anderlecht in één aanval, de netten deed trillen.

RSC Anderlecht heeft ook zijn derde match in de competitiefase van de Europa League dit seizoen gewonnen. Op eigen veld versloeg paars-wit Ludogorets Razgrad met 1-0. De Bulgaren speelden een uur met tien en zagen in de slotfase een doelpunt afgekeurd worden. In de slotfase leek Anderlecht de zege nog uit handen te geven. In de 91e minuut verschenen de Bulgaren nog eens voor doel en in de herneming liet Rwan Seco de netten trillen. Gelukkkig voor Anderlecht was de VAR nog wakker en werd buitenspel opgemerkt. Een minuut later zette Dreyer aan de andere kant de 2-0 op het bord.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.