Godts: 'Leuk om belangrijk te zijn voor Ajax'

Godts is alweer goed voor assist bij Ajax: "Leuk om belangrijk te zijn"

24 oktober om 23:15

Mika Godts is blij met zijn aandeel in de overwinning van Ajax bij Qarabag in de Europa League. De vleugelaanvaller is van mening dat de rode kaart na een overtreding op hem terecht was.

Godts is tevreden met het resultaat, maar weet dat er nog veel beter moet. "De score is wel lekker, maar in de eerste helft hebben we veel laten liggen. Zeker na de rode kaart. In de tweede helft maken we het mooi af, dus wel een mooie wedstrijd", vertelt hij voor de camera van Ziggo Sport. "Maar we hadden de wedstrijd meer onder controle moeten hebben."

Ajax werd al snel geholpen door een rode kaart van Qarabag-middenvelder Júnior Romao, die Godts naar de grond trok. "Ik wist het gelijk", reageert linksbuiten. "Ik denk dat ik wel weg was en hij trok me gewoon neer. Ja, dat was wel goed voor ons."

Godts was tien minuten voor rust ook betrokken bij de openingstreffer van Kenneth Taylor. "Bij de 0-1 dribbel ik naar binnen en geef ik de bal aan Wout (Weghorst. red.). Of hij voor gaf of schoot, weet ik niet zo goed", lacht hij. "Ik denk dat hij schoot, hij is een spits... Maar hij zat er goed in."

Godts gaf ook nog de assist bij de 0-3 van Chuba Akpom. Hij is blij voor de Engelsman. "Chuba en ik hebben een goede connectie, dus ik wist waar hij heen ging. Ik had ook graag willen scoren, maar het is leuk om belangrijk te zijn. Dat is wat iedereen van me verwacht en dat probeer ik te doen."

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.