Wedstrijdverslag Club Brugge verliest met 3-1 van AC Milan, rood Onyedika

Geen stunt voor Club Brugge, Milan wint na rode kaart van Onyedika

Vandaag om 20:40

Club Brugge is zijn ongeslagen status tegen AC Milan kwijt. Blauw-Zwart kwam goed voor de dag in San Siro, maar na een rode kaart van Raphael Onyedika was een stunt onmogelijk. Milan won uiteindelijk met 3-1.


Club Brugge begon geweldig aan de partij. Vanaken zette Tzolis op weg naar doel, maar de Griek geraakte niet verder dan Maignan. Nog binnen de eerste drie minuten van de match kon Jutgla scoren, maar de Spanjaard besloot over.


AC Milan had een tijdje nodig om in de partij te komen, maar toen de Italianen de overhand kregen, veranderde al vrij snel de score. De manier waarop was zuur voor Club Brugge. Pulisic tekende voor een olympisch doelpunt.

Rood voor Onyedika
Na de 0-1 liet Onyedika zijn ploegmaats in de steek. De middenvelder ging hard door op Reijnders. Na een tussenkomst van de VAR moest Onyedika met rood van het veld af. Met een man minder leek Club Brugge plots een vogel voor de kat.

Toch liet Blauw-Zwart zich niet doen en meteen na de rust knalde invaller Sabbe de gelijkmaker op het bord. Daarop sloeg Fonseca aan het wisselen. De trainer haalde onder meer Leão naar de kant. De thuisfans vonden dan maar niets en lieten van zich horen.

Uiteindelijk kreeg de trainer van AC Milan gelijk, want Club Brugge kon invallers Chukwueze en Okafor niet afstoppen. Van hun acties en snelheid profiteerde Reijnders optimaal. De Nederlander verschalkte twee keer Mignolet en schonk AC Milan de zege.

Geen droomavond voor Camarda
Na de 3-1 verschalkte ook Camarda nog Mignolet. Heel San Siro ging uit het dak toen de 16-jarige invaller de netten deed trillen. Helaas voor Camarda merkte de VAR buitenspel op en ging het feest niet door. 

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.