Het probleem van Union blijft duren, negende match zonder doelpunt

Het probleem van Union blijft duren, negende match zonder doelpunt

Vandaag om 20:57

In de Europa League heeft Royale Union Saint-Gilloise donderdag een slechte zaak gedaan. Het verloor met 1-0 van FC Midtjylland. Union kwam in Denemarken dus wederom niet tot scoren. Dat is al een heel tijdje geen unicum meer voor de Brusselaars dit seizoen.

In zijn laatste vier duels kon Union slechts één keer scoren. Franjo Ivanovic scoorde in het Jan Breydelstadion begin oktober. Union speelde toen 1-1 gelijk tegen Club Brugge. Tegen Bodø/Glimt en KAA Gent bleef het steken op een 0-0 gelijkspel. En donderdag werd er dus met 1-0 verloren van FC Midtjylland.

Dit seizoen kon Union ook niet scoren tegen Dender (0-0), Slavia Praag (0-0), STVV (0-0), RSC Anderlecht (0-0), Royal Antwerp FC (2-0) en Standard (0-0). Union kon dit seizoen dus in negen matchen niet scoren.

Puertas nog altijd op het podium
Bij Union zijn er dit seizoen slechts drie spelers die vaker dan één keer wisten te scoren. Mohammed Fuseini is met drie doelpunten de topscorer van Union. Ivanonic maakte er twee. Dat deed ook Cameron Puertas, maar die is ondertussen vertrokken naar Al-Qadsiah. Puertas speelt sinds eind augustus in Saudi-Arabië.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.