Union blijft sukkelen en komt ook niet tot scoren tegen Midtjylland

Vandaag om 20:37

Union blijft in de hoek zitten waar de klappen vallen en is er andermaal niet in geslaagd om een goed resultaat neer te zetten én te scoren. Op bezoek bij FC Midtjylland was het zeker niet de mindere, maar ging het wel onderuit. Het werd 1-0.

Na enkele moeilijke weken en een gelijkspel tegen KAA Gent afgelopen weekend kon Sébastien Pocognoli wel een goed resultaat gebruiken met Union. FC Midtjylland moest het slachtoffer worden, maar bleek een taaie klant voor de Brusselaars.

De eerste kansen waren ook voor de Deense thuisploeg, met onder meer Osorio die Anthony Moris aan het werk konden zetten. De Luxemburgse doelman hield echter de nul. Union kwam er amper aan te pas en, in tegenstelling tot de overige wedstrijden dit seizoen, wist het ook amper voor gevaar te zorgen. Een doelpunt scoren leek er dan ook niet in te zitten.

De Denen vonden dat doelpunt wel. Het kon ook niet blijven duren. De thuisploeg was oppermachtig en zag dat na bijna twintig minuten voetballen beloon worden. Midtjylland staat erom bekend fel in te zetten op stilstaande fases en bewees dat ook met het doelpunt van Diao.

Een echte klap voor Union bleek dat tegendoelpunt niet. Midtjylland haalde de voet wat van het gaspedaal en Union kon zich in de wedstrijd knokken. Maar de kansen? Die bleven uit. Het duo voorin met Rodriguez en Fuseini werd maar niet gevonden en de frustraties bij het tweetal waren duidelijk te zien.

Union kwam wel steeds beter in de wedstrijd en wist na de pauze dan toch voor groot gevaar te zorgen. Rasmussen raakte de lat, een hoekschop werd bijna in het doel van Midtjylland gewerkt. Het doelpunt kwam er echter maar niet, al verdienden de Brusselaars stilaan wel die gelijkmaker.

Pocognoli greep nog in met de komst van onder meer Anouar Ait El Hadj, maar de Brusselaar wist andermaal niet te overtuigen en de partij verwaterde na de wissels van de coach helemaal. De kansen kwamen er niet meer, de doelpunten al helemaal niet. Het bleef 1-0.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.