Komt Westerlo nog in de problemen? "Het moet plots naar achter kijken"

Vandaag om 21:23

KVC Westerlo verloor afgelopen zaterdag van KVC Westero en ging met 1-2 onderuit. Daarin ging Sinan Bolat onder meer in de fout, wat hem al flink wat kritiek opleverde. Al krijgt hij ook nog steun van onder meer Patrick Goots.

Na één van de verschillende blunders dit seizoen begint de kritiek op Bolat stilaan te groeien. Ook bij Tijd voor Voetbal was de kritiek niet mals, maar volgens Patrick Goots ligt het probleem van KVC Westerlo tegenwoordig niet bij Bolat.

"Het is al van de openingsspeeldag - de 3-0 tegen Cercle Brugge - geleden dat Westerlo nog eens de nul hield", merkte hij op bij Gazet van Antwerpen. Hij ging wel in de fout bij het schot van Spileers, maar nam ook zijn verantwoordelijkheid op. "Ik vond het knap hoe hij zich - zoals het een echte prof betaamt - niet wegstopte na de wedstrijd en de volledige verantwoordelijkheid op zich nam", aldus Goots nog.

Dat Bolat in een moeilijke periode zit, is volgens Goots echter niet het grote probleem bij Westerlo. "In de plaats van Timmy Simons zou ik mij meer zorgen maken over die tweede tegengoal, waarbij zijn verdedigers bleven teruglopen en Vanaken alle vrijheid kreeg om te scoren. Het enthousiasme rond Westerlo ebt weg. Het moet plots naar achter in plaats van naar voor kijken", besluit hij.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.