'Jarige spits (21) uit Provinciale raakt vinger kwijt door vuurwerk van eigen fan'

21 oktober om 23:00

Dat vuurwerk gevaarlijk kan zijn in het voetbal, werd ook in vierde provinciale nog maar eens bewezen. Een spits van KSCT Menen raakte afgelopen weekend zwaargewond nadat hij vuurwerk wilde weggooien.

Aanvankelijk was het nog een droomwedstrijd voor de 21-jarige spits van KSCT Menen, die niet alleen jarig was maar ook twee keer had gescoord. Om de overwinning te vieren gooiden meegereisde supporters illegaal vuurwerk op het veld, waarna het helemaal mis liep.

De 21-jarige jongeman probeerde het projectiel weg te gooien, waarop dat in zijn hand ontplofte. Volgens Het Laatste Nieuws raakte hij daarbij zwaargewond en is hij één vinger volledig kwijtgeraakt, samen met de helft van twee andere vingers.

Men heeft de persoon die het projectiel gooide ook kunnen identificeren, die nu riskeert te worden vervolgd voor onopzettelijke slagen en verwondingen. De club liet ook al weten zich burgerlijke partij te zullen stellen.

Beluister de nieuwste aflevering van Tijd voor Voetbal met het verlies van RSC Anderlecht tegen Beerschot, de jonkies bij Club Brugge en de derby's in de JPL!

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.