Standard nam bovenhand in Waalse clash: "Met minder geluk ..."

Standard trok Waalse laken naar zich toe op wilskracht: "Met wat minder geluk..."

Vandaag om 11:48

Het epicentrum van het Waalse voetbal is weer wat meer opgeschoven richting Luik. Zondagavond bleek Standard namelijk te sterk voor Sporting Charleroi (2-1), al zat er niet al te veel verschil op beide ploegen. Volgens Guillaume Gillet had het zomaar anders kunnen lopen. 

De gewezen speler van onder meer RSC Anderlecht en KAA Gent liet als analist zijn licht schijnen op 'le choc wallon'. Hij zag Standard eigenlijk goed wegkomen met een overwinning. "Erg nipt" of "chirurgisch", zo omschrijft Gillet de driepunter bij Complètement Foot van RTBF"Standard is door het oog van de naald gekropen."

Al hadden De Rouches ook zelf voor meer rust kunnen zorgen. "Ze hadden zich de opdracht vergemakkelijkt als Eckert Ayense die strafschop scoort", trapt Gillet een open deur in. Uiteindelijk moet Ivan Leko kritisch zijn voor de prestatie van zijn elftal. "Met wat minder geluk was Charleroi nog teruggekomen. Het had nog een grote kans in de blessuretijd", merkt Gillet op.

Het verschil in efficiëntie werd De Carolo's uiteindelijk fataal. Dat heeft ook gevolgen in de rangschikking. Bij winst was Charleroi de top-zes binnengedoken, maar nu ziet het plots Standard voor zich staan.