Hoofdtrainer Fink na emotionele zege Genk tegen STVV

Trainer Fink na emotionele zege Genk: “Match begon bijzonder emotioneel”

Vandaag om 07:17

Thorsten Fink en KRC Genk wisten de Limburgse derby met 3-2 te winnen van STVV. Hoofdtrainer Fink verloor een aantal dagen voor de match zijn moeder en stond met de Genkies tegenover zijn oude werkgever STVV.

Fink vertelt over het begin van de match tussen Genk en STVV. “De wedstrijd begon met een bijzonder emotioneel moment. Het was moeilijk voor me”, citeert Sporza de hoofdtrainer van Genk.

Fink was ondanks het verlies van zijn moeder vastberaden om te blijven trainen en coachen bij Genk. “Maar de Limburgse derby is een van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. We konden de derby al drie jaar niet winnen”, aldus Fink.

Fink blikt terug op de match tussen Genk en STVV. “We controleerden de match, al kregen we het erg moeilijk na de 3-2. Plots hadden we veel te verliezen met een jonge groep. Die moet leren omgaan met dit soort situaties”, deelt Fink.

Fink sluit af door te benadrukken wat het belangrijkste was voor Genk tegen STVV. “Maar het belangrijkste is dat we de zege over de streep trokken voor de fans”, besluit de coach van Genk.