Benteke spreekt over de Rode Duivels: "Gouden generatie is voorbij"

Vandaag om 12:16

Christian Benteke volgt de Rode Duivels nog altijd op de voet. Benteke hoopt vooral dat de verwachtingen van de fans niet te hoog liggen. De gouden generatie is namelijk van het toneel verdwenen. 

"Het Belgische publiek heeft nu specifieke verwachtingen in sommige toernooien, en in het bijzonder met deze nieuwe generatie", aldus Benteke bij RMC Sport. "Ze zijn de afgelopen jaren gewend geraakt aan goede wedstrijden, spektakel en overwinningen. Maar nu, zodra je naar een gelijkspel of een nederlaag kijkt, is het inderdaad moeilijk te accepteren dat dit een nieuwe generatie is en dat het tijd kan kosten."

Benteke kijkt alvast uit naar de volgende toernooien. "We weten niet wat de toekomst voor ons in petto heeft, misschien zullen er grote dingen gebeuren, grote spelers die zich zullen ontwikkelen. Maar momenteel is de gouden generatie voorbij, dat weten we allemaal."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.