Mission impossible? Zo stoten Rode Duivels door naar kwartfinale in Nations League

14 oktober om 23:40
Laatste update: 14 oktober om 23:41

De Rode Duivels hebben hun vierde wedstrijd in de Nations League achter de rug en gingen onderuit tegen Frankrijk. Met nog twee wedstrijden te gaan staat België op een derde plek in de groep, achter Italië en Frankrijk. Hoe kunnen de Rode Duivels nog overleven en zich kwalificeren voor de kwartfinales van de Nations League? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

In deze versie van de Nations League gaan de bovenste twee landen van elke groep door naar de kwartfinales. Deze ronde wordt gespeeld in maart 2025. De wedstrijden worden over twee duels gespeeld, thuis en uit. Om zich te kwalificeren voor deze ronde moeten de Rode Duivels dus minstens tweede worden, al staat het momenteel op een derde plek in de stand.

Als ze zich willen kwalificeren voor de volgende ronde, moeten de Rode Duivels al zeker de twee komende wedstrijden tegen Israël en Italië zien te winnen. Gebeurt dat niet, is de tweede plek al zeker geen optie meer. Daarnaast moet ons land ook hopen dat Frankrijk ook twee keer op rij verliest. Bij een gelijke stand (als Frankrijk één keer gelijk speelt en één keer verliest), stoot Frankrijk door de onderlinge resultaten namelijk altijd door. Pakken de Rode Duivels zes punten en Frankrijk geen enkel punt, dan eindigt ons land tweede en stoot het door naar de kwartfinales van de Nations League.

Er kan ook naar Italië gekeken worden om eventueel op de tweede plek te eindigen. Net zoals bij Frankrijk moeten de Italianen dan twee keer verliezen én moeten de Rode Duivels zelf twee keer zien te winnen. Misschien wel de meest mogelijke optie, al zal er dus wel twee keer gewonnen moeten worden. De opdracht voor Tedesco en zijn jongens is dus duideijk.

De kwartfinales
Mocht België de kwartfinales bereiken, dan speelt het tegen één van de doorgestoten ploegen in de andere groepen in League A. De meest waarschijnlijke potentiële tegenstanders zijn dan: Portugal, Kroatië, Italië, Spanje, Denemarken, Duitsland en Nederland.

Als de Rode Duivels de kwartfinales winnen, dan plaatst het zich voor de Final Four in juni 2025. Dit is het laatste deel van het toernooi, met de halve finales, troostfinale en de finale.

De stand in de groep
1. Italië – 10 punten (+6)
2. Frankrijk – 9 punten (+4)
3. BELGIË – 4 punten (-1)
4. Israël – 0 punten (-9)

Wat is het programma van de Rode Duivels?
Donderdag 14 november: België – Italië
Zondag 17 november: Israël – België