VP Rapport: Eén Rode Duivel baart grote zorgen, toch enkele uitblinkers bij België

14 oktober om 22:46

De Rode Duivels zijn er opnieuw niet in geslaagd om te winnen van Frankrijk en gingen in eigen huis met 1-2 onderuit. Toch speelden de mannen van Domenico Tedesco lang geen slechte partij. VoetbalPrimeur.be stelt het rapport op.

Koen Casteels – 6
Pakte in de eerste helft uit met een sterke redding, maar kon bij het tweede doelpunt van Frankrijk misschien wel iets meer doen. Een makkelijke redding was het echter niet voor Casteels, die buiten die ene fase wel gewoon alles naar behoren deed.

Zeno Debast – 3
Had het niet gemakkelijk op rechtsachter, al kan het hem dat ook niet echt aangewreven worden. Stond op een positie die hem niet echt gegoten zit en dat was er ook aan te zien. Positioneel en verdedigend flink wat fouten en ook in balbezit liep het ook bijzonder slecht.

Wout Faes – 5
Speelde aanvankelijk geen al te slechte partij, maar beging na iets meer dan een half uur voetballen een onbegrijpelijke penaltyfout in de zestien. Het leverde Frankrijk een strafschop en voorsprong op, die de bezoekers ook niet meer uit handen gaven. Fouten die Faes wel vaker voorkomen en ook een grote smet zijn op zijn partij.

Arthur Theate – 6
Is achterin één van de grote patrons geworden en bewees dat ook tegen Frankrijk. Kwam amper één keer wat in de problemen met Kolo Muani, die wel meteen goed was voor een kopbaldoelpunt. Al lag de fout daarvoor toch eerder bij alle tijd die de man van de assist kreeg.

Timothy Castagne – 7,5
Niet op rechts, wel links. Een enorm probleem was dat echter niet voor Castagne. Speelde zijn wedstrijd, met ook enkele heel goede intercepties en een bijzonder knappe assist voor Openda.

Orel Mangala – 5,5
Moest de breker op het middenveld zijn bij de Rode Duivels en deed dat met momenten wel naar behoren, maar na zijn gele kaart zakte het wel ietwat in elkaar en kregen de Fransen steeds meer ruimte op het middenveld.

Youri Tielemans – 7
Tegen Italië één van de pionnen die wel kon terugblikken op een goede partij. Ook tegen Frankrijk speelde de nieuwe aanvoerder van de Rode Duivels lang geen slechte pot voetbal. Zat er meermaals tussen, was ook met bal enkele keren gevaarlijk en zorgde ook voor de rode kaart van Tchouaméni. Wanneer het écht moest, bij de strafschop, schoot hij echter hoog over.

Charles De Ketelaere – 7
De Ketelaere of Recupelaere? Was een onmisbare pion in de pressing van de Rode Duivels en toonde in balbezit met momenten vlagen van klasse. Nog niet constant genoeg, maar na enkele moeilijke wedstrijden bij de Rode Duivels mag hij toch terugblikken op een goede partij.

Jérémy Doku – 7
Tegen Italië had hij het nog moeilijk, tegen Frankrijk zagen we de eerste minuut een compleet andere Doku. Bezorgde Lucas Digne aanvankelijk een moeilijke wedstrijd, maar wanneer hij toch voorbij zijn directe tegenstander raakte, zat de laatste pass er ook niet in.

Loïs Openda – 7
Het is hem uiteindelijk dan toch gelukt. Zijn allereerste voor de Rode Duivels onder Domenico Tedesco. De spits scoorde een goede kopbaldoelpunt én wist ook een strafschop te versieren. Is de ban nu helemaal gebroken voor Openda?

Leandro Trossard – 6,5
De echt grote flitsen kwamen er niet van Trossard, maar was wel gewoon meer dan degelijk en leed amper tot geen balverlies. Met Koundé als directe tegenstander kreeg hij ook geen groot cadeau, wat Doku in het verleden al meermaals heeft ondervonden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.