Matte Smets reageert na winst KRC Genk tegen KV Mechelen

Matte Smets is fier op ploeg: "Onze vechtlust heeft de wedstrijd doen omkeren"

28 september om 23:32

Matte Smets kon de afgelopen twee week amper trainen vanwege een buikgriepaanval, maar kwam zaterdag toch in actie voor KRC Genk. In de rust kwam hij Carlos Cuesta vervangen.

Smets heeft door de buikgriep zo’n vijf kilo verloren, vertelde zijn coach Thorsten Fink voorafgaand aan de match. Donderdag kon hij nog niet trainen, maar toch zat hij tegen KV Mechelen bij de wedstrijdselectie.

Op de clubwebsite reageert hij op de zwaarbevochten overwinning. “We hadden het in het begin moeilijk”, analyseert hij. “Zij komen voor, maar onze vechtlust, zeker op het einde van de wedstrijd, heeft de wedstrijd doen omkeren. Dit zijn van die wedstrijden waarin je moet vechten”

Het was volgens Smets dus vooral de kracht van de tegenstrever geweest waardoor Genk het zo moeilijk had, al wist hij niet precies waarom ze geen grip kregen op het spel van Malinwa. “Misschien door veel diepgang bij Mechelen, waardoor we achterin in ondertal kwamen. Mechelen was sterk, maar uiteindelijk hebben we het evenwicht hersteld op strijd en vechtlust”, besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.