Matchverslag KRC Genk - KV Mechelen

Mechelen is beter, maar Oh bezorgt koploper Genk toch nog de winst

Vandaag om 17:58
Laatste update: om 18:02

Koploper KRC Genk heeft zaterdag op de valreep drie punten binnengehaald. Hyeon-Gyu Oh was met twee goals de gevierde man bij de thuisploeg.

Coach Thorsten Fink van KRC Genk had in zijn basisopstelling ditmaal plek ingeruimd voor Patrik Hrosovsky en Yira Sor. Dat ging ten koste van Nikolas Sattlberger en Christopher Bonsu Baah, die vorige week tegen Dender nog mochten beginnen. Bij KV Mechelen voerde coach Besnik Hasi één wijziging door. José Marsà nam de plek in van Daam Foulon, die vorige week een zware hersenschudding opliep.

Genk is ruim koploper in de Jupiler Pro League, maar aan het spel was dat zaterdag niet te zien. De Genkies oogden traag en brachten niet het overtuigende spel van de laatste weken, waarmee onder andere Anderlecht over de knie werd gelegd.

In een matige eerste helft was het vooral Mechelen dat af en toe kwam dreigen en halverwege de eerste acte moest Van Crombrugge in actie komen om Benito Raman van het scoren te houden. Even later kreeg Mechelen een flinke tegenvaller te verwerken toen Raman met een blessure naar de kant moest. Lion Lauberbach kwam in zijn plaats.

Coach Fink zal in de rust een donderspeech hebben gehouden, want na de rust kwam Genk beter voor de dag. Bijna was het Tolu die de score opende voor de thuisploeg, maar na een mooie aanval schoot de Nigeriaanse spits de bal net naast het doel.

Op het uur kwamen Bonsu Baah en Sattlberger dan toch het veld in, zij losten Jarne Steuckers en Kos Karetsas af. Het had niet het gewenste effect, want amper een minuut later stond Mechelen op voorsprong. Kerim Mrabti scoorde, maar Hendrik Van Crombrugge mocht zich die goal grotendeels aanrekenen. 

In het vervolg ging de koploper hard op zoek naar de gelijkmaker en eindelijk kwam de ploeg wat beter in z’n spel. Een kwartier voor het einde kreeg het een strafschop na handspel van Ahmed Touba. Hyeon-gyu Oh moest even vrezen, maar de bal ging onder Ortwin De Wolf door en zo stond het gelijk.

In het slot was het verrassend genoeg niet Genk, maar Mechelen dat het meeste aanspraak maakte op de drie punten. Het leek op 1-1 te eindigen in Genk, terwijl het betere Mechelen de winst misschien wel verdiende. Dat was allemaal buiten Oh gerekend. In de dying seconds bezorgde de Koreaan de Genkies alsnog de winst, na een flinke zeperd van De Wolf, die juist deze week hoorde dat bondscoach Domenico Tedesco hem in zijn preselectie voor de Rode Duivels had opgenomen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.