Thorsten Fink reageert na KRC Genk - KV Mechelen

Fink weet dat hij zijn handjes mag dichtknijpen: "Oh heeft ons echt gered"

28 september om 22:18

Trainer Thorsten Fink van KRC Genk was na de zwaarbevochten zege van zijn ploeg tegen KV Mechelen vol lof over matchwinnaar Hyeon-gyu Oh. De Koreaan tekende voor beide goals van de Genkies.

Fink gaf toe dat het niet makkelijk was gegaan zaterdagmiddag. Tegenstander Mechelen kwam uitstekend voor de dag. “Het was misschien wel onze slechtste eerste helft van het seizoen. Mechelen had een goed game-plan, speelde sterk en bracht goed voetbal”, zo reageert de Duitse coach op de clubwebsite.

Over zijn eigen ploeg was Fink minder te spreken. “Het was misschien wel onze slechtste eerste helft van het seizoen. We misten intensiteit en hadden weinig balbezit. Toch geloofden we erin, deels door het vertrouwen dat we de afgelopen weken hebben opgebouwd.”

Spits Oh was dus met twee goals de reddende engel en over hem was Fink vol dan ook vol lof. “We hebben twee topspitsen. Tolu is meer een box-speler, terwijl Oh beweeglijker is en een geweldig schot heeft. Vandaag heeft Oh ons echt gered.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.