Philippe Rommens speelt tegen RSC Anderlecht zijn eerste profmatch in België

Bijzondere primeur voor Rommens (Ferencváros): "Mijn eerste profmatch in België"

Vandaag om 09:02
Laatste update: om 09:05

Philippe Rommens, onze landgenoot in dienst van RSC Anderlecht-opponent Ferencvaros, denkt dat hij woensdag met zijn ploeg iets kan gaan rapen op het Lotto Park. De match wordt opvallend genoeg zijn eerste profmatch op Belgische bodem.

Rommens speelde in ons land nooit op het hoogste niveau en daarom staat hij woensdagavond voor een opvallende primeur. "Mijn eerste profmatch in België", zegt hij bij Sporza. "Een leuk extraatje, maar ik kijk er vooral naar uit om mijn eerste wedstrijd in de Europa League te spelen."

Europees voetbal spelen stond al lang op het verlanglijstje van Rommens. "Voor mij is dat altijd een droom geweest om in die competities te voetballen. En het is ook een hele grote club waar de verwachtingen hoog liggen bij de fans. Als je de geschiedenis bekijkt, kan je het een beetje vergelijken met Anderlecht in België."

De middenvelder is overtuigd van de kwaliteiten van Ferencvaros en denkt dat er iets geraapt kan worden tegen Anderlecht. "We hebben een Nederlandse trainer (Pascal Jansen, red.) die wil dat we goed zijn aan de bal, maar we kunnen ons ook aanpassen aan de tegenstander. We hebben er wel vertrouwen in - al is het altijd afwachten bij zo'n eerste Europese wedstrijd."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.