Beerschot slikt volgende opdoffer: "Weinig te zeggen"

Beerschot slikt nog maar eens opdoffer: "Er valt heel weinig te zeggen"

15 september om 23:31

Als K. Beerschot V.A. geen rechtstreeks retourticketje richting de Challenger Pro League wil krijgen, zal het toch uit een ander vaatje moeten tappen. Tegen Sporting Charleroi ging het opnieuw mis: 3-0. Hervé Matthys weet het ook even niet meer.

Op de openingsspeeldag hield Beerschot nog een 0-0 vast tegen OH Leuven, maar nadien ging het van kwaad naar erger. Een nul op achttien heeft de rode lantaarn aan het Kiel doen hangen. Ook op Charleroi hadden De Ratten weinig in de pap te brokken. "Er valt heel weinig te zeggen. Bij de eerste goal laten we Heymans helemaal alleen in de zestien. Dat mag nooit gebeuren. Na de rust kom je dan gelijk 3-0 achter en dan is het eigenlijk klaar", is de analyse van Matthys scherp bij Sporza.

Dat is meteen één van de werkpunten voor dit Beerschot. "Op zich krijgen we heel domme doelpunten tegen. Ik heb geen idee hoe we dat kunnen keren", lijkt de verdediger niet al te optimistisch gestemd. Dirk Kuyt zal het moeten oplossen. "Dat ligt bij de trainer. Volgende week is het een levensbelangrijke wedstrijd voor ons", sluit Matthys af. Op zaterdag ontvangt Beerschot Sint-Truiden, dat slechts twee plaatsen hoger staat.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.