Charleroi kent geen genade met Beerschot, Zebra's doen mee aan de top

15 september om 20:27
Laatste update: 17 september om 19:44

Sporting Charleroi blijft het dit seizoen goed doen in de Jupiler Pro League. Zondag was het een maat te sterk voor Beerschot. De Zebra's haalden het met 3-0. Beerschot blijft stijf onderaan bengelen.

De Mil koos meteen voor nieuwkomer Kyei in de basis. Verder mocht ook Ousou voor de eerste keer starten. Flips moest op de bank beginnen. Beerschot kreeg de voorbije wedstrijden alleen maar klappen. Kuyt besloot daarom zijn ploeg om te gooien. De Nederlander dropte Shinton in de basis. Matijas verdween dus tussen de palen. Ook Colassin, Dagba, Kosiah en Martha kwamen in de ploeg.

Weer Heymans
De openingsfase in het Zwarte Land was slordig. Gelukkig was er Heymans. De topschutter benutte zijn eerste kans van de partij en het was 1-0 voor Charleroi na 16 minuten. Iets voorbij het halfuur hoopten de bezoekers op een strafschop, maar Allaerts zag na het bekijken van de beelden dat Martha wel heel graag naar de grond ging. Er kwam dus geen penalty voor Beerschot. Voor de rust mocht Shinton de VAR dan weer dankbaar zijn. De doelman trapte over de bal, maar wegens buitenspel van Bernier bleef hij gespaard van hoon.

In het begin van de tweede helft kon niemand meer de doelman van Beerschot redden. Nieuwkomer Kyei verdubbelde de score. Een antwoord van Beerschot bleef uit en op het uur legde Bernier de match in een definitieve plooi, 3-0. In het slot van de partij mocht Flips nog invallen en trof Sylla de paal.

Charleroi met vertrouwen naar Anderlecht
In de stand staat Charleroi nu op de derde plaats met twaalf punten. Dat zijn evenveel punten als de nummer vier in de stand, RSC Anderlecht. Op de volgende speeldag brengt Charleroi een bezoek aan paars-wit. Anderlecht speelt wel eerst dinsdag nog zijn inhaalmatch tegen KRC Genk. Beerschot blijft zestiende en laatste in het klassement. De ploeg uit Antwerpen verzamelde dit seizoen in zeven wedstrijden amper één punt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.