Noord-Londen kleurt rood, Trossard wint met Arsenal bij Tottenham

Noord-Londen kleurt rood, Trossard en co winnen bij Tottenham

15 september om 17:01

In de Premier League zondag stond zondag de derby van Noord-Londen op het programma. Arsenal wist het duel bij Tottenham met 0-1 te winnen. Gabriel kroonde zich tot matchwinnaar. 

Arsenal moest het zonder de geschorste Declan Rice en geblesseerde Martin Odegaard stellen. Leandro Trossard begon in de basis. Beide teams waren voor rust aan elkaar gewaagd. Het spel golfde dan ook op en neer en beide teams kregen kansjes.

De toch al hoog opgelopen gemoederen werden door Timber nog eens extra aangewakkerd. Hij ging hard door op Pedro Porro en kreeg het vervolgens aan de stok met Guglielmo Vicario. In totaal gingen in de eerste helft liefst zeven spelers in het boekje.

In de tweede helft drong Spurs verder aan, maar het ontbrak aan de afstemming in de eindfase. Het brak de thuisploeg op. Gabriel kopte aan de andere kant namelijk raak uit een hoekschop van Bukayo Saka. 

Arsenal blijft zodoende in het spoor van City, dat twee punten meer heeft. Spurs raakt verder achterop met vier punten uit vier duels.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.